TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ha valami gyorsan összedobható édességre vágysz, ezt süsd meg!

Hozzávalók 12 batyuhoz:
1 csomag leveles tészta (25 dkg)
25 dkg túró
1 tojás
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. cukor
5 dkg margarin + a formához
1 citrom reszelt héja
A tálaláshoz: házi gyümölcslekvár

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-re előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és 12 négyzetre vágjuk. Egy muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük margarinnal. A négyzeteket a tepsi mélyedéseibe tesszük.
2. A túrót összetörjük, belekeverjük a tojást, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a lágy Rama Laktózmentes margarint. A túrót a tésztalapok közepébe kanalazzuk. A tésztalapok sarkait összecsípjük, meg is csavarhatjuk. A sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük a batyukat. Tálaláskor meglocsolhatjuk lekvárral.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 240 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár