TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rozsos bagel zöldségekkel

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
2 dkg friss élesztő
4 dl víz
20 dkg rozsliszt
20 dkg kukoricaliszt
10 ek. lenmagliszt
10 ek. utifűmaghéj
4 ek. olívaolaj
4 mk. só
4 ek. méz
A töltelékhez:
10 dkg rukola saláta
1 cs. retek
1 paprika

Elkészítés:
1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk.
2. A száraz alapanyagokat (rozsliszt, kukoricaliszt, só, útifű maghéj, lenmagliszt) mély tálban összekeverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3. Ha megkelt, 12 kis cipóra osztjuk, átgyúrjuk, és még 15 percig kelesztjük. A pihentetett tésztát kilyukasztjuk, és körbe-körbe forgatva kitágítjuk a lyukat a közepében. (Pihentetés közben a lyuk szűkülni fog, ezért megfelelően nagyra csináljuk!) Nedves konyharuhával letakarjuk, és még 30 percet pihentetjük.
4. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Felforralunk 2 liter vizet 5 dkg cukorral. A megkelt tésztákat 20 másodpercre a forró vízbe tesszük. Az az oldala legyen felül, amelyik kelesztés közben alul volt. Szűrőkanállal kiemeljük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk magvakkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
5. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A bageleket kettévágjuk, megkenjük vajkrémmel, rukolát halmozunk rá és ráfektetjük a zöldségkarikákat.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: Kb. 3 óra múlva
1 darab: 280 kcal

Tipp: Ízlés szerint más zöldségekkel is készíthetjük. Nagyon finom füstölt lazaccal vagy bármilyen felvágottal gazdagítva!


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár