TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fűszeres bundában sült pulykamellel savanyú hagymás krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykamell
10 dkg liszt
10 dkg parmezán
2 ek. szárított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, oregánó)
10 dkg kenyérmorzsa
3 tojás
bő olaj a sütéshez
A salátához:
40 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
1 ek. ecet
3 babérlevél
6-8 savanyú uborka
2 szál újhagyma
1 nagy dobozos tejföl
3 ek. majonéz
1 ek. mustár
3 ek. savanyúuborka-lé
fél csokor snidling

Elkészítés:
1. A burgonyát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és hasonló vastag karikákra vágjuk. A hagyma- és a burgonyakarikákat lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet, kevés sót, felforraljuk és megfőzzük a burgonyát. A levet leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk. A megfőtt krumplit és a hagymát tálba tesszük.
2. Az uborkát és az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a főtt burgonyához. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, az uborka levével. Hozzáadunk ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük. Egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a snidlinget felaprítjuk, és a salátára szórjuk.
3. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A parmezánt lereszeljük és összekeverjük a fűszerekkel és a kenyérmorzsával. A tojásokat 3 csipet sóval felverjük. A lisztes húsokat először a tojásban forgatjuk meg, majd a zöldfűszeres kenyérmorzsában. Bő olajat forrósítunk egy lábasban és a bundás hússzeleteket közepes hőfokon 5-7 perc alatt készre sütjük. Szükség esetén félidőnél megfordítjuk. A salátával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 870 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár