TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Anyák napjára tökéletes ajándék egy saját sütésű epres édesség!

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
1 tk sütőpor
A tetejére:
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 ek. cukor
25 dkg eper
2 dl tejszín (növényi)
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es tepsit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül beleforgatjuk a habot. A tepsibe simítjuk, megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
2. A tetejére elkészítjük a pudingot a csomagon olvasható utasítás szerint a tejjel és a cukorral, kicsit azt is hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, alaposan leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk.
3. A tésztát megszurkáljuk egy fakanál nyelével, ezután rásimítjuk a pudingot, az edényt kissé az asztalhoz ütögetjük.
4. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a pudingra kenjük. Rászórjuk a feldarabolt epret, és jól behűtjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 95 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár