TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tűzdelt csirkemell lilaburgonya-chipsszel

Hozzávalók 4 személyre:
2 tojás
4 csirkemellfilé
1 szál zellerzöld
4 ek. olívaolaj
A körethez:
50 dkg lila burgonya
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd éles késsel két centinként, kb. 1 centi mélyen beirdaljuk. A zellerzöldet megmossuk, leszárítjuk, finomra vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, felszeleteljük, majd a csirkemellek bevágásaiba, fél-egy szelet főtt tojást tűzdelünk úgy, hogy kicsit szétnyitjuk a bevágott húst és óvatosan belenyomkodjuk a tojásszeleteket, hogy egyben maradjanak. Sóval, borssal, a zellerzölddel ízesítjük, olajozott tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. Közben a körethez megmossuk a héjas lila burgonyát, zöldséghámozóval vagy zöldséggyaluval nagyon vékony szeletekre vágjuk. Bő forró olajban közepes tűzön, húsvillával kevergetve ropogósra sütjük (ne barnuljanak meg!). Ha elkészült, lapátkanállal lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tálba szedjük. Tálaláskor a burgonyachipsszet tányérra halmozzuk és mellé vagy ráfektetjük a tojással tűzdelt csirkemellet. Forrón kínáljuk. Adhatunk mellé friss salátát is.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 440 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár