TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lazac sóskás újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg salátaburgonya
1 cs. zöldhagyma
4 szelet lazac
1 ek. olívaolaj

A sóskás öntethez:
1 marék sóska
1,5 dl olívaolaj
1 dl fehérborecet
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk, megdörzsöljük, héjastól megfőzzük, lecsepegtetjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük a krumplival.
2. Az öntethez a sóska leveleit leöblítjük, letépkedjük a vastagabb szálakról, majd apróra vágjuk. Az olajjal, az ecettel, a citromlével egy csavaros üvegbe tesszük, lezárjuk, jól összerázzuk. A hagymás burgonyát elkeverjük az öntet háromnegyedével.
3. A lazacot megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük úgy, hogy belül kissé “opálosak” maradjanak. A halat a maradék sóskás öntettel meglocsolt burgonyával tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 590 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár