TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Cseresznyés virág

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
1 mk. sütőpor
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek. tejszín (30%-os)
A töltelékhez:
30 dkg cseresznye
1 citrom reszelt héja
10 dkg barna cukor
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejszínt és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Lefóliázva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, a reszelt citromhéjjal, a barna cukorral, a fahéjjal összekeverjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát elfelezzük, és külön-külön, lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyságú téglalapra nyújtjuk. A tölteléket elfelezzük, rászedjük rúd alakban a tészta hosszabbik oldalára. (Fél adag tölteléket az egyik tésztára, a maradékot a másikra.) Külön-külön felcsavarjuk.
4. Éles késsel kisujjnyi széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben virágokat rakunk ki belőle (összeillesztjük a szeleteket). A sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral. Ízlés szerint meglocsolhatjuk 5 deka, vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládéval is.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 560 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár