TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sonkában sült mozzarella

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zsenge paraj
4 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 nagy golyó mozzarella
2 ek. olívaolaj
8 vékony szelet főtt sonka
1 bagett

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a parajt lecsepegtetjük. A hagymát fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
2. A fele olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne, majd rátesszük a fokhagymát. A parajleveleket a hagymás olajon 1-2 perc alatt összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. (Ha nem elég nagy a serpenyő, akkor ezt a műveletet érdemes két részletben elvégezni.)
3. A sajtokat lecsepegtetjük, kettévágjuk. A sajtdarabokat betekerjük a sonkaszeletekbe, és a maradék, forró olajon körbesütjük. A bagettet nagyobb szeletekre vágjuk, a forró serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor tányérra teszünk a parajból, mellé helyezünk 2-2 sonkás sajtot és a pirítóst. Frissen-forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár