TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rácsosan sokszor csináltuk már, reszeltük is, de most újítottunk. A pite tetejére sodorva fektettük a tésztát.

Hozzávalók 8 szelethez:
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 ek. tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor
50 dkg cseresznye
1 púpozott ek. keményítő
2 ek barna cukor
1 ek őrölt mandula

A tetejére:
porcukor, mandulaforgács

Elkészítés:
1. A tésztához gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a lisztet a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a tejföllel és 1 csipet sóval. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
2. Közben a pudingot a zacskón található leírás alapján elkészítjük a tejjel és a cukorral. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, elkeverjük a keményítővel és a barna cukorral.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kb. 25 cm körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a 22 cm átmérőjű piteformát úgy, hogy a peremére is jusson. A tésztával, villával megszurkáljuk, és 8 percig elősütjük.
4. Az elősütött tésztát megszórjuk mandulával, rásimítjuk a krémet és a gyümölcsöt. A maradék tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Többször megsodorjuk, és körben a pitére fektetjük. További kb. 20 percre visszatesszük a sütőbe. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral, ízlés szerint mandulaforgáccsal megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 445 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár