TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vörösboros gombaragu grillezett polentával

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg kukoricadara
2 nagy fej vöröshagyma
50 dkg csiperkegomba (lehet laska is)
1 ág rozmaring
3 ek. olívaolaj
1 tk. fűszerpaprika
1 dl vörösbor
A tálaláshoz:
1 piros chilipaprika
2-3 szál petrezselyem

Elkészítés:
1. A kukoricadarát 8 dl enyhén sós vízben folytonos kevergetés közben megfőzzük (kb. 15 perc). Miután teljesen besűrűsödött és puhára főtt a dara, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, lefedjük és hagyjuk teljesen kihűlni. (Előző nap is elkészíthetjük, és hűtőben tároljuk a tálalásig.)
2. Amíg a polenta hűl, a hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A gombát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A hagymát serpenyőben, a felforrósított olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a fűszerpaprikát, a rozmaringból 1 teáskanálnyit, megsózzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. Ekkor ráöntjük a bort és 1 dl vizet, majd lefedve további 15 percig pároljuk. Ezt követően fedő nélkül 10 percig nagy hőfokon sütjük-főzzük.
3. Tálalás előtt a sütőt 240 °C-ra (ha van, grillfokozatra) előmelegítjük. A megdermedt polentát ízlés szerinti formára feldaraboljuk, és a sütőben mindkét oldalát megpirítjuk. Két-három szelet polentára halmozunk egy-egy adag ragut. Megszórjuk a felkarikázott chilivel és petrezselyemlevelekkel. Azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 310 kcal

Tipp: A gombaragu nagyon ízgazdag lesz a bortól. Aki viszont „visszafogottabb” ragut szeretne, használjon zöldséglevest helyette.


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár