TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Stufato - Toszkán sertésragu

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
10 dkg magozott zöld olajbogyó
1 ág rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis cs. petrezselyem
4 ek. olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés
1. A húst 2x2 centis kockákra daraboljuk. A hagymákat meghámozzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomot megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, az olajbogyókat lecsepegtetjük, félbevágjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, finomra aprítjuk.
2. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát megfuttatjuk rajta, hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük és lefedve, közepes lángon háromnegyed puhára pároljuk (kb. 30 perc).
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, az olajbogyót, az aprított zöldfűszereket, felöntjük a fehérborral és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Lehetőleg burgonyás kenyeret kínáljunk hozzá.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adag: 430 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár