TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Almás-cseresznyés tejespite

Hozzávalók 8 szelethez:
25 dkg cseresznye
1 nagy alma
8 dkg cukor + a formához
2 tojás
10 dkg liszt
1,5 dl tej
3 dkg vaj + egy kk a formához

Elkészítés:
1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és vékony cikkekre vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű piteformát és meghintjük kevés cukorral. A cseresznyét és az almát a formába rakjuk.
3. A cukrot kikeverjük a tojással, hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Simára keverjük, végül az olvasztott vajat is beledolgozzuk, a gyümölcsre öntjük, és kb. 35 percig sütjük. Langyosra hűtjük, porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 170 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár