TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zöldbabos paradicsomleves gnocchival

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
30 dkg zöldbab
50 dkg paradicsom
3 ek. olívaolaj
1 dl vörösbor
3 dl zöldségleves, kockából
1 cukkini
3 szál szárzeller
25 dkg gnocchi
1 kis cs. bazsalikom
3 ág kakukkfű
4 ek. pesztó

Elkészítés:
1. A leveshez a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk.
2. A hagymát mélyebb edényben, a forró olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a vörösbort és beforraljuk. Belekeverjük a hámozott paradicsomot és a zöldséglevest, felforraljuk. Hozzádobjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, amíg a zöldbab majdnem megpuhul.
3. Közben a cukkinit és a szárzellert megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és amikor a bab már majdnem puha, ezeket is a leveshez adjuk. Belekeverjük a gnocchit is, puhára főzzük. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk, a levesbe keverjük, de ezekkel már nem főzzük tovább. Forrón tálaljuk, és a tetejére 1-1 kanál pesztót teszünk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár