TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sajtos tortácskák

Hozzávalók 12 darabhoz:
40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított súly)
2 ek. vaj
4 tojás
1 dl tejföl
3 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A zöldborsót megtisztítjuk, a vajon megpároljuk, majd mixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást felverjük, kevergetés mellett hozzáadagoljuk a borsópürét, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot. Canelé formába töltjük (kb. háromnegyedéig), és 25 perc alatt készre sütjük. Kisebb méretű muffinformában is készíthetjük.

A canelé egy nagyon népszerű sütemény Franciaországban. Speciális alakú formára van szükség a készítéséhez, ami a konyhafelszerelési boltokban kapható, fémből vagy szilikonból is készül.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 310 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár