TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pitekosárkák málnával

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
22 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
4 dkg darált mandula
A töltelékhez:
30 dkg málna
1 ek. cukor
25 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg porcukor
5 dkg nem sózott pisztácia

Elkészítés:
1. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, a mandulával, egy csipet sóval, a tojással. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük.
2. A málnát kiválogatjuk. A felét (a szebb szemeket) tegyük félre a díszítéshez. A maradékot felforraljuk a cukorral és pici vízzel, majd szűrőbe tesszük, áttörjük, hogy ne maradjon benne mag. A mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, egy bögrével kiszaggatjuk, a tésztával 8 muffinformát kibélelünk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, majd a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kosárkákat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
3. A tésztakosárkák aljába 1-1 kanál málnapépet teszünk, erre vaníliás mascarponét kanalazunk. A tetejükre málnaszemeket teszünk, majd a durvára aprított pisztáciával meghintjük. A tetejét meglocsolhatjuk a maradék málnapéppel. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 555 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár