TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ananászos-kolbászos csirkenyárs

Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemellfilé
1 friss ananász
40 dkg szárazkolbász
1 marék friss bazsalikomlevél
A körethez:
2 csomag friss salátakeverék
2 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet

Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, megtöröljük, és 2-3 centis kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az ananászt megpucoljuk, és hasonló méretűre felkockázzuk. A kolbászt is feldaraboljuk.
2. Elkészítjük a nyársat: a hurkapálcára először felhúzzuk a húst, majd egy bazsalikomlevelet, aztán a kolbászt, majd jön az ananász, és így folytatjuk. Ha kész, olívaolajjal lespricceljük.
3. A nyársakat a grillrácsra fektetjük (vagy bent grillserpenyőbe), és kb. 10 perc alatt készre sütjük, közben gyakran megfordítjuk.
4. A körethez a salátát tálba tesszük, ízlés szerint meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, és nyársak mellé kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 490 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár