TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Péntek éjszakától a legforgalmasabb irányokban és szakaszokon megnövelt kapacitással közlekednek az éjszakai tömegközlekedési járatok a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint jellemzően a Nagykörúton, a 3-as metró feletti szakaszon, valamint a Rákóczi úti éjszakai vonalakon lesznek járatsűrítések.
Sűrűbben közlekednek a 3-as metró feletti tengelyen a várost átszelő éjszakai autóbuszok, így egyenletesebb kihasználtsággal, gyakrabban indulnak autóbuszok a belvárosból Káposztásmegyer, a Havanna lakótelep és Rákospalota térségébe. Sűrűbben jár hétvégenként éjszaka a 6-os villamos, ezen túl pedig számos helyen, így az Andrássy úton és a Római parton is gyakrabban indulnak az éjszakai autóbuszok.
A kertvárosi részeken a 937-es mellett a Budafok-Tétényt kiszolgáló 941-es és a Soroksárra közlekedő 966-os járat is sűrűbben jár éjszakától.
A 934-es autóbusz hétvégente meghosszabbított útvonalon - az Andrássy úton és a Kiskörúton keresztül a Pesterzsébeti lakótelepig - közlekedik, egyben a Római part kiszolgálását is javítva.
A belvárosból induló sűrítő járatok, amelyek a menetrendben szereplő járatokkal azonos időszakban, azzal felváltva közlekednek - a könnyebb tájékoztatást segítve - új kiegészítő jelzést kapnak: 907A, 909A, 931A, 973A jelzéssel közlekednek.
Az Andrássy út és a Hősök tere környékének kiszolgálását javítva a 979-es autóbusz mellett hétvégente a 979A sűrítőjárat - bizonyos időpontokban - meghosszabbított útvonalon a Hősök teréig közlekednek, illetve onnan indulnak Csepel felé.
A főbb éjszakai vonalakon - a könnyebb utastájékoztatás érdekében megkülönböztető A jelzéssel - betétjáratok is közlekednek, jellemzően hétközben éjjel 1 óráig, hétvégén éjjel 3 óráig. Számos BKK-járat a szokásosnál hosszabb ideig jár - fejtették ki. A BKK kiemelte, hogy az éjszakai gerincvonalak változása miatt minden vonalon változik a járatindulás ideje, ezért azt kérik: az utasok tájékozódjanak előre a menetrendekről és a csatlakozásokról.Forrás: MTI
Kép: Jamila Jalilova/Pexels.com