TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ötven évvel első Hamlet alakítása után visszatér a dán királyfi szerepébe Sir Ian McKellen a jövő héttől a Windsori Királyi Színházban.

Sean Mathias rendező kortalan Shakespeare drámájában a 82 éves brit színészlegenda nem Polonius vagy Claudius szerepét alakítja, hanem a dán királyfiét, amelyet hagyományosan 20-30 éves fiatal színészek játszanak. McKellen 31 évesen, 1971-ben alakította először Hamletet.
A szerephez való visszatérésről elmondta: azt feltételzte, hogy Poloniust alakíthatja majd. "Azt szeretnék, ha Hamletet játszanád" - idézte a színházigazgatót, a darab rendezőjét."Csönd lett, arra gondoltam, hogy ez buta gondolat, majd arra gondoltam, hogy nem is az, ha ezt akarod tenni, ha azt akarod mondani a darab kezdetén: itt van egy csoport színész - minden formátumban, alkatban, korosztályban és színes bőrűek, különböző etnikumokat képviselnek és különböző tapasztalatúak -, és el fogjuk mesélni a régi ismerős történetet, de valószínűleg nem a régi ismerős módon. Ez egy olyan kihívásnak tűnt, amit megéri megpróbálni" - hangoztatta.Forrás: MTI
Kép: Facebook/Ian McKellen