TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A hortobágyi hagyományok, a pásztorok földjéhez kapcsolódó nemzeti értékek megélésére várják az érdeklődőket augusztus 20-22. között a Kilenclyukú hídhoz, ahol első alkalommal rendezik meg a Pusztán Ünnep! elnevezésű találkozót.

Debrecen előnyben van a Hortobágy hagyományainak megélésében - mondta a tájékoztatón Széles Diána, a cívisváros turisztikáért felelős alpolgármestere, hozzátéve, hogy a megyeszékhely, Hortobágy, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó 2017 óta közös turisztikai régiót alkot, amit meg kell mutatni az egész országnak.

A programsorozat keretében tartják meg a 129. hídivásárt a Kilenclyukú híd lábánál, a 25. országos gulyásversenyt és pásztortalálkozót a pusztai állatkertben, míg a mátai lovaspályán díjugrató és fogathajtó versenyeket rendeznek. A Pusztán Ünnep! programjai során mindenből - lovasprogramok, hídivásár, kihajtás, gulyásverseny, pusztai eledelek - kapnak egy kis ízelítőt a három nap alatt a látogatók. A kétnapos gulyásverseny záróakkordját, a közreműködők és a közönség közös csergetését (ostorpattogtatás), amellyel idén a hungarikummá vált karikás ostort, a kárpátmedencei magyar pásztorok eszközét ünneplik. A Pusztán Ünnep! keretében a csárdakertben a Chrome Rt., a Zenevonat és a Kerekes Band koncertje várja a látogatókat.Forrás:MTI
Kép: Facebook/OnRoad