TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ma ünnepli 52. születésnapját Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez, becenevén J.Lo Puerto Ricó-i énekesnő, színésznő, táncos, divattervező és producer 1969. július 24-én New York-ban született.
2011-ben az amerikai People magazin több százezer szavazat alapján a világ legszebb nőjének választotta, a Forbes magazin szerint 2012-ben a világ legbefolyásosabb híressége. Karrierje során jelölték Grammy-, illetve Golden Globe-díjra is.

Gyerekkora óta énekesnő és táncos szeretett volna lenni, ezért 1988-ban, 19 évesen beiratkozott egy New York-i tánciskolába. Akkoriban manhattani klubokba járt fellépni, ezzel kereste kenyerét. Lopez azonban ezzel nem elégedett meg: szereplőválogatásokra kezdett járni, míg egyszer felfigyeltek tánctudására, így megkapta az egyik mellékszerepet az In Living Color című amerikai vígjátéksorozatban, 1991-ben. Itt egy úgynevezett „fly girl”-t alakított. Ezt megelőzően már láthattuk MC Hammer U can t touch this című, 1987-es videóklipjében táncolni. Jennifernek az áttörést Janet Jackson egyik videóklipje hozta meg, amikor szerepet kapott az 1993-as That s the Way Love Goesban, majd az ezt követő világkörüli turnén is táncolhatott Janet Jackson mellett.Jennifer zenei karrierje 1998-ban kezdődött, amikor a Sony leszerződtette egy önálló album kiadására. Az énekesnőt olyan producerek vették szárnyuk alá, mint Rodney Jerkins vagy Cory Rooney. A két sikerproducer segítségével Jennifer zenei karrierje beindult. Első lemeze, az On the 6 rögtön az amerikai Top 10-ben debütált, a megjelenését követően Jennifer a legnagyobb latin előadók, mint Ricky Martin és Enrique Iglesias riválisává vált.Forrás: Wikipedia/Jennifer Lopez
Kép: Facebook/Jennifer Lopez