TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az amerikai énekesnő 13 vadonatúj dalának producerei az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Atticus Ross voltak.

Ez volt az első olyan album, amelyet Reznor és Ross egy másik előadónak készített – a lemezen egyébként feltűnik Dave Grohl (Foo Fighters), Lindsey Buckingham (Fleetwod Mac) és Pino Palladino (NIN, The Who, John Mayer Trio) is.

Halsey már az albumbejelentéssel nagy port kavart: egy 13 és fél perces videón nézhettük végig, ahogy átsétál a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumon, majd leleplezi a róla készült festményt, amely a borítón is szerepel. Emellett pedig készített egy, a lemezhez kapcsolódó egyórás filmet is, amelyet Colin Tilley rendezett. A zenével kapcsolatban viszont az utolsó pillanatig titokzatos volt: az If I Can’t Have Love...-ról egyetlen dal sem jelent meg előzetesen. Ez ugyanis az énekesnő első konceptalbuma, ezért is fordított különös figyelmet arra, hogy a rajta szereplő szerzeményeket konzisztens egészként hallgathassák végig a rajongók már első alkalommal.

Halsey eddig több mint 17 millió albumot adott el, dalait pedig 31 milliárdnál is többször streamelték világszerte. Előző lemeze, a Manic első helyen debütált a Billboard albumlistáján, és több országban platina minősítést ért el (köztük Magyarországon is).
Az énekesnő folyamatos feszegeti kreativitása határait, legyen szó zenéről, vagy más képzőművészeti formáról. A Manic borítóját is a jelenlegihez hasonlóan izgalmas módon fedte fel: time-lapse videóban láthatjuk, hogyan festi fel egy óriási vászonra saját önarcképét. Tavaly novemberben pedig megjelent első verseskötete is, I Would Leave Me If I Could („Elhagynám magam, ha tudnám”) címmel, amely azonnal a New York Times bestseller listájának élén landolt. 2020-ban felkerült a Time Magazine a világ 100 legbefolyásosabb emberét felvonultató listájára, és számos díjat is kapott (pl. AMA, MTV VMA, GLAAD). Ugyanebben az évben elindította saját sminkmárkáját, az about-face-t is, emellett pedig igyekszik minden alkalmat megragadni arra, hogy felszólaljon olyan fontos témák mellett, mint a női egyenjogúság és a mentális egészség megőrzése.


Forrás: Universal Music Hungary
Fotó: Universal Music Hungary