TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Heidi Albert egy rendkívül sokszínű, újhullámos zenész: egyedi énekhangja mellett már több mint egy évtizede csellózni tanul, sőt a klasszikus mellett zenéiben feltűnik a különféle afrikai és ázsiai ütőhangszerek fúziójából létrejött, ritka hangzású handpan.

„Azt mondják, a legjobb zenék 10 perc alatt születnek: még sosem tapasztaltam ilyet, mígnem második szólódal, a „Lehetetlen“ refrénje csak úgy beugrott egyik este főzés közben. Ezt később a felvétel producerével, Somogyvári Danival együtt fejlesztettük tovább, akinek neve a Follow the Flow-val, ByeAlex-szel, vagy épp a The Biebers-szel közös munkáiról lehet ismerős” – osztja meg a szám hátterét Heidi Albert.
A szöveg tulajdonképpen egy önreflexió: „Nem értettem, hogy míg néhány ismerősömnek már gyerekeik vannak, házasok, addig nekem még sosem volt igazán komoly kapcsolatom - ha volt is rá esély, mindig szabotáltam ezt. Úgy gondoltam, ez nem normális, biztos van velem valami baj. Azóta változtak a dolgok, arra törekszem, hogy elmélyítsem az önismeretem. Ezáltal egyre jobban szeretem és becsülöm magam, már nem kell külső megerősítés a férfiaktól” - tette hozzá.

A szerző-előadót egyébként Bognár Andreaként, a Latency pop/trap duó egyik tagjaként tűnt fel a zenei szcénában; zenésztársával, Szakadáti Tamással tavaly a Petőfi Rádió „Saját zenéd” tehetségkutató versenyét is megnyerték. A Heidi Albert művésznevet Andi két nagymamája - Albert Ilona és Boldizsár Hedvig - ihlette. „Egyfelől szerintem könnyebben megkülönböztetnek ezzel a névvel, másrészt könnyebb elhinnem, hogy bárki lehetek, aki csak szeretnék. Kvázi létrehozzam önmagam.”

Andi előszeretettel él az alkotói szabadsággal, változatosabbnál változatosabb formában hallhatjuk: feldolgozta már Dés László „Legyen úgy” slágerét, eljátszotta Pápai Joci és Lotfi Begi „Kicsit Őrült” című dalát, sőt még Krúbi „Lejtő”-je is új köntösben hallható előadásában.

A tehetséges énekesnő egy film noir-jellegű, neonfényekkel sejtető klippel is készült. Andi tíz évig versenytáncolt, így legújabb videójában ezt az oldalát is bemutatja és egy izgalmas koreográfiát láthatunk tőle.
Nézzétek meg itt!
Forrás: Magneoton
Fotó: Magneoton