TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A streamingszolgáltatók átütő győzelmet arattak a 73. Emmy-díjátadó gálán, amit helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg Los Angelesben.

A Netflixnek először sikerült elnyernie az amerikai televíziós akadémia egyik legnagyobb presztízsű elismerését: a legjobb drámasorozat Emmy-díját a brit uralkodóházról szóló A korona című szériával. A streamingóriás emellett az Anya Taylor-Joy főszereplésével forgatott sakkdrámával, A vezércsellel a legjobb mini- vagy antológiasorozat kategóriában is nyert.
Az Apple TV+ streamingszolgáltató a Ted Lasso című sorozatával vitt el négy trófeát, köztük a legjobb vígjátéksorozat Emmyjét.
A Netflix a vasárnap megszerzett tíz díja előtt már 34, technikai kategóriákban osztott kreatív Emmy-díjat is megkapott, tehát az idei, összesen 44 díjával a streamingszolgáltató jócskán meg is előzte versenytársait.
A másodikként befutó HBO és HBO Max 19 Emmy-díjat kapott. Első ízben fordult elő, hogy a Netflix több Emmyt nyert el, mint az HBO, amely korábban évekig vezette a mezőnyt.
A Disney+ 14 Emmy-díjjal, az Apple TV+ pedig tíz díjjal zárta az idei évet, az NBC tévécsatorna pedig 8 díjat gyűjtött műsoraival.
A Netflix, amely 2013 óta fordít egyre nagyobb gondot az eredeti tartalomgyártásra, ma már dollármilliárdokat költ impozáns katalógusa előállítására. De míg más streamingszolgáltatóknak korábban már sikerült elvinnie az Emmy fődíjait - a Hulu A szolgálólány meséjével, az Amazon pedig a Bolhafészek és A csodálatos Mrs. Maisel című sorozattal -, ez a Netfix számára most vált valóra először.Forrás: MTI
Kép: netflix.com