TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Norah Jones bemutatkozó albuma, a Come Away With Me csaknem húsz éve jelent meg, az ezen szereplő Don"t Know Why-nak köszönhetően pedig hamarosan nevét hamarosan az egész világ megismerte

A kilencszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző-zongorista úgy döntött, eljött az ideje annak, hogy kiadja első karácsonyi lemezét: az I Dream Of Christmas-re 13 dal került fel, régi klasszikusok és saját szerzemények egyaránt.
„Mindig is imádtam a karácsonyt, de eddig sosem gondoltam rá, hogy egy teljes albumot az ünnepeknek szenteljek. Tavaly, az adventi karanténidőszakban rengetegszer meghallgattam James Brown Funky Christmas és Elvis Presley Christmas Album című lemezeit, mert annyira megnyugtattak. 2021 januárját pedig már úgy kezdtem, hogy én is szeretnék valami hasonlót csinálni – ez pedig célt adott az évemnek, végre volt mire készülnöm!” – mondja Jones.
„Amikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy milyen stílusú dalokat válogassak össze, szinte azonnal új dallamok és szövegek formálódtak a fejemben. Mindegyik a karácsony örömteliségéről szólt, a szeretetről és az összetartozásról – arról, ami után egész évben vágyakoztam. Persze itt vannak a klasszikusok is, amelyek mindig kellemes nosztalgiával töltenek el, bárhol is tartunk az életben. Nehéz volt a döntés, de azt hiszem, sikerült végül olyan dalokat választanom, amelyek a saját stílusomhoz is tökéletesen illeszkednek” – teszi hozzá.
A dallistát nézve pedig úgy tűnik, elérte a célját: a White Christmas, a Winter Wonderland és a Christmas Time Is Here is szerepel az átdolgozások között.

Norah Jones pályafutásának 2002-es kezdete óta több, mint 50 millió lemezt adott el, amelyek között voltak szólóalbumok is, de voltak közös projektjei a The Little Willies-zel vagy a Puss N Bootsszal is. Ezek mellett pedig egy kollaborációs lemezt is kiadott, amelyen többek között az Outkast, Herbie Hancock és a Foo Fighters is vendégeskedett.


Forrás: Universal Music Hungary
Fotó: Universal Music Hungary