TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán - közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége. Baldwin pénteken "tragikus balesetnek" minősítette a történteket.

A tájékoztatás szerint a 68 éves színész a fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.
A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt.
A színész pénteken "tragikus balesetnek" minősítette a történteket és azt írta a Twitteren, hogy mindben együttműködik a nyomozást folytató rendőrséggel. Bejegyzése szerint nincsenek szavak, amelyekkel kifejezhetné, mennyire szomorú Halyna Hutchins halála miatt.
A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A rendezést Joel Souza vállalta.

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak.
1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva.


Forrás: MTI
Kép: twitter.com/Frances Fisher