TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Amy Winehouse emlékére új kiállítás nyílik Londonban. Az Amy: Beyond the Stage (Amy: A színpadon túl) című kiállítás, amely a tíz éve elhunyt énekesnő személyes tárgyai, fotói mellett egy művészi installációt is bemutat, péntektől látható a Design Museumban.

Winehouse számos ruháját és fellépőruháját is megtekintheti a közönség. Az április 10-ig tartó kiállítás összeállításában részt vett Naomi Parry, az énekesnő egykori stylistja is.

A bemutatott felvételeken Winehouse családja körében, nyaralásokon, vagy világsztárrá válása előtti fellépésein látható.
A kiállítás fókuszában azonban Amy Winehouse zenéje és énekesnői jelentősége áll. A rajongók láthatják kézzel írott szövegeivel és rajzaival teli jegyzetfüzeteit, híres kék Daphne Fender Stratocaster gitárját. A művészi installáció egy 2007-es fellépésén alapul, amelyen elénekelte Tears Dry On Their Own című dalát.

A Black to Black című második stúdióalbumával 2006-ban vált pillanatok alatt világhírűvé, a lemezt több mint 20 millió példányban vásárolták meg.
Az énekesnő számára azonban a hírnév hamar túl nagy teherré vált, alkohol- és drogproblémái lettek. A brit bulvársajtó egészen 27 éves korában, 2011. július 23-án alkoholmérgezés miatt bekövetkezett haláláig minden lépését követte.
Forrás: MTI
Kép: Facebook/Amy Winehouse