TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Marcus Mumford 2021 telén bezárkózott stúdiójába, hogy véget vessen hónapok óta tartó írói válságának, és mindössze néhány órával később meg is született a Cannibal című dal első változata.

Mumford ebben először vall az őt hatéves korában ért szexuális abúzusról; egy olyan borzasztó traumáról, amellyel kapcsolatban saját családja előtt is csak nemrég nyílt meg. Az évtizedeken át hordozott és tagadott sérüléseket csak most kezdte el meggyógyítani – ennek az útnak a része a Cannibal-t jellemző brutális őszinteség is, amely annyira felszabadítónak bizonyult, hogy végül egy teljes albumnyi dal követte.

Bár Marcus Mumford saját farmján, házi stúdiójában írta meg a lemez anyagát, a felvételek nagy része Los Angelesben zajlott, Blake Mills (Alabama Shakes, Perfume Genius, Laura Marling) producerrel közösen. Azonban nem csak a Mills és Mumford közötti kémia és a szokatlan (tabu)témák teszik nagyon különlegessé ezt az albumot, hanem a közreműködők is. Brandi Carlile, Phoebe Bridgers, Clairo, Monica Martin és Julia Michaels vagy a vokálban, vagy producerként tűnnek fel a cím nélküli lemezen.

Forrás: Universal Music Hungary
Fotó: Universal Music Group