TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Faragó Janka vagyok 23 éves, aki jelenleg akkor dolgozik, amikor mások pihennek, hétvégén reggel 6-10-ig. Viszont, aki velem kel, ilyen korán, az tudja, hogy megéri! Elég romantikus átélni, ahogy elindul körülöttünk az élet, és picit olyan ez, mint amikor egy édesanya felkel hamarabb, csak, hogy mire felébrednek a gyerekek, minden rendben menjen. Ilyenkor reggel kivétel nélkül, kedves SMS-ek érkeznek az üzenőfalra, és van ebben valami nagyon menő “mind egy csapatban vagyunk” érzés.

Ezen kívül feladatom még a rádióban az interjú készítés, A Hazai Sláger és Friss Sláger című műsorban, bár jobb szeretem beszélgetésként felfogni, és a legjobb érzés, hogy erre a legtöbb előadó nyitott is. Ez egy olyan műfaj, amin semmilyen cicoma, szépítés, korrekció nincs! Persze az elrendezés miatt blokkokra vágom a beszélgetést, de állítom, hogy a legőszintébb platform a rádió. A legizgalmasabb kihívás eljutni egy énekessel a bemutatkozástól, a személyes furcsaságokig, saját véleményig. Itt még az a tényező sem tereli el a hallgatók figyelmét, hogy ki mit visel, egyszerűen a tartalomra kerül át a hangsúly, ezt szeretem!

Egy bemutatkozásnak arról is kell szólni, hogy még is miért, mi módón kerültem most ide. Nem tudok hosszas szakmai múltat és helyszíneket felsorolni, mert még fiatal vagyok a pályán is, de az biztos, hogy mind az egyetemen, az első rádiós munkahelyemen a Gong FM-ben, vagy az RTL Klub-ban, mindig volt mellettem valaki, akitől rengeteget tanultam, és az elmúlt 5 év nagyon intenzív volt.

Ami az érzelmi hátteret illeti, 2 bátyám van meg egy öcsém, akik igencsak megedzettek az évek során. Bizonyos értelemben fiúsabb lány vagyok, és az elég gyorsan kirajzolódott, hogy nekem valami “bevállalósat” kell csinálnom. Azt hiszem valahogy így... :)