TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ötödikes általános iskolás kora óta készít interjúkat

12 éves kora óta a média szerelmese. Ötödikes általános iskolás korában írta meg első cikkét szülővárosában az akkori megyei napilapban, s gyakorlatilag attól fogva folyamatosan szerkesztőségi műhelyekben nevelkedett. 13 évesen az Év Diákújságírója lett, de az újságkészítés mellett szinte azonnal bekerült az akkor induló helyi rádióba, majd hamarosan televízióműsor vezetésével is megbízták.

Rádió, tv, újság…

Ez a média-háromszög jellemezte a további évtizedeket is. Hamar bekerült a fővárosi médiumok vérkeringésébe, számos országos hírű magazinnál dolgozott, a Storytól a Nők Lapjáig, hangját hallhatták a Juventus Rádióban, szerkesztőként pedig részt vett számos TV műsor létrejöttében a Ridikültől A Dalig.

Könyvírások – szellemíróként is

Noha az összes média-tevékenység közül mindig is a rádió állt legközelebb a szívéhez, ennek ellenére a legstabilabb lába évtizedekig az írás volt. Az elmúlt 20 évben 80 könyvet írt mások helyett – szellemíróként. „Annak idején, amikor bekerültem a pesti showbiz fősodrába, megkérdezte egy kollégám, aki már akkor is híres író volt, hogy van-e kedvem profi szinten megtanulni írni. Mondván, ha ezt elsajátítom, mindig lesz munkám, hiszen kevesen tudnak igazán olvasmányosan írni akár egy száraz témáról is. Igennel feleltem, s nagyon komoly kiképzésen vettem részt. Az érzelmekre ható, lelket megérintő gondolkodást ott tanultam meg egy életre, s aztán tényleg ipari mennyiségben volt munkám. Kezdetben sztárok életrajzait írtam, majd az üzleti szférában mozogtam, ahol kis- és közép, illetve nagyvállalkozók számára gyártottam az életrajt jellegű köteteket vagy márkatörténeteket, cégek, vállalkozások krónikáit. De saját néven is – a nagyközönség Sándor Andrásként ismerhetett – megjelent legalább 15-20 könyvem, Cserháti Zsuzsa sorsától a párkeresés lélektanán keresztül egészen a Kérdezéstechnikáig” – meséli.

Miért változott a név?

„Tényleg olyan mennyiségű anyagot írtam az elmúlt 20 évben, ami másnak öt életre is elég, ezért régóta érett a gondolat, hogy a billentyűzetet elengedjem. Ám annyi (ál) néven írtam a mögöttem lévő évtizedekben, hogy úgy gondoltam, életemnek ezt a korszakát már új vezetéknévvel – amihez természetesen felmenői ágon is van közöm – kezdem. Így lettem S. Miller András.” – árulja el.

A rádió a nagy szerelem

András azt mondja, a rádióstúdióknak semmihez sem hasonlítható varázsa van, ahogyan az éternek is. „Épp a három évtizedes jubileumhoz közeledvén jött a Sláger FM-től a megkeresés a Sláger KULT című esti beszélgetős műsor kapcsán. Ez a műsor tényleg ajándék számomra, hiszen esténként szabadon beszélgethetek az éterben a térség kiemelkedő színházi, kulturális és zenei szcéna résztvevőivel. A műsorban a helyi élettel foglalkozó, de mindannyiunkat érdeklő és érintő témákat boncolgatjuk, a helyi életre hatással bíró példaértékű emberekkel. A kíváncsiságom, az emberek - és a rádiózás iránti szenvedélyem a régi.”