TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Somogyi Zoltán 1979 nyarán, Budapesten látta meg a napvilágot, igazi Rák szülöttként, de Oroszlán aszcendenssel.

Lételeme a rádiózás. Nem a szereplés és nem a nyilvánosság, hanem a műsorkészítés. Már 13 évesen iskolarádiót szervezett, és számtalan hírességgel, színművésszel, és akkori televíziós személyiséggel – Kudlik Júliával, Antal Imrével, Geszti Péterrel, Esztergályos Cecíliával) készített interjút; a kartonpapírból és karácsonyi égősorokból készült díszletben pedig Klausmann Viktor műsorvezetésével szervezett Szerencsekerék vetélkedőt a tornateremben.

Gimnazistaként is folytatta az iskolai műsorkészítést és –szervezést, de közben alkalmi szinkronszerepekben ismerkedett a valódi stúdiók világával.

Érettségizni az akkori Juventus Rádióból indult, ahol 18 évesen a rádió állomáshangjaként dolgozott, majd a sikeres egyetemi felvételi után saját műsort indított, a csaknem 10 éven át hallható Top40-et. Közben a Duna Televízió Pop-sa-rock című műsorának is házigazdájává vált szintén 4.-es korában, majd a Viasat 3 Őrült világ című Guiness rekord magazinját, később a Magyar Televízió Hangár című műsorát vezette.

A 2000-es évek közepén a TV2-höz, majd 2013-ban az RTL Klubhoz igazolt, ahol azóta a 8:08 c. reggeli műsor egyik műsorvezetője.

Zoli a munkájának és az utazásnak él – már többször végigkempingezte Európát, de a repülés és a vonatozás is ínyére való. Igazi társasági lény, aki baráti körben a jóízű beszélgetésektől a kerti grillezésig sok mindenre kapható, de a mozi és desszertek világába is szívesen elmerül. Gyakorlatilag éjjel nappal zene veszi körül, otthon, az autóban, …na meg a munkában...